Objev chutě krajiny

Featured Image

Ochutnej krajinu: Antropologie jídla a spoluutváření tradice

Kdy: 16. října 2024 od 17 hodin
Kde: Fara Hoprich, Martínkovice
Lektorka: Heidi Hornáčková

Vydejme se na cestu do světa antropologie jídla, během které prozkoumáme regionální tradice a kulinářské dědictví i vize krajiny Broumovska. Začneme procházkou lesem, kde bude možné vyzkoušet si, jak identifikovat a zodpovědně sbírat místní rostliny, byliny i houby. Budeme společně objevovat kulturní význam těchto přírodních surovin a jejich vliv na místní kuchyni.

V průběhu workshopu pak budeme kreativně experimentovat, jak začlenit tyto nasbírané poklady do tradičních i moderních receptů, s důrazem na lokalitu, udržitelnost, inkluzivitu, kulinářské umění a jeho prezentaci. Také budeme mluvit o tom, jak se rodí tradice a probereme, jak sdílené okamžiky v čase a prostoru, jedinečné pro naši lokalitu, mohou inspirovat vznik nových tradic. Tento workshop je ideální pro ty, kteří se chtějí spojit s přírodou, prozkoumat hluboké vazby mezi jídlem, kulturou a prostředím, a vytvořit nové kulinářské tradice zakořeněné v zážitcích, které společně prožijeme.

Více informací naleznete na stránce projektu Živoucí pomezí.

15 října, 2024

Novinky do e-mailu

Přihlaste se k odběru našeho muzejního newsletteru a objevujte výstavy, události a novinky přímo ve své e-mailové schránce!

MN_newsletter

Muzeum Náchodska © 2024   |   Web Marek Chaloupka

Back to top Arrow